Menu Sluiten

21 oktober 2018

ZONDAG 21 OKTOBER 2018 @ BSV Helpman

van 15:00 tot 17:00 uur

The Hillbilly Holler

The Hillbilly Holler bestaat uit een aantal enthousiaste bluegrassliefhebbers uit Groningen. De band kent een lange voorgeschiedenis, hier volgt een kleine opsomming van het voorafgaande:
Eind jaren ’80, begin jaren ’90 kende de stad een punkgrassband onder de naam “The Wicked Path of Sin”. Drie leden van the Hillbilly Holler (Hans Konneman, Piet Kleingansei en Laura ter Beek) maakten destijds furore met die band. Twee daarvan (Hans Konneman en Laura ter Beek) kwamen elkaar later weer tegen in de Brouwer Family, een band waarbij Hans Kelderhuis achter het drumstel zat. Met het vertrek van de toenmalige zanger/banjoist en de komst van Piet Kleingansei op banjo vond Hans Kelderhuis het tijd om het drumstel in te ruilen voor de mandoline. The Hillbilly Holler was geboren.

www.thehillbillyholler.nl 

The Mississippi Kings

Deltablues met een complete band? Dat zijn de Mississippi Kings! Een verzengende slidegitaar en grommende mondharmonica in combinatie met een strakke en solide ritmesectie.

Opgericht begin 2013 en bestaande uit ervaren muzikanten met een grote liefde voor de blues. Afkomstig uit Noord-Drenthe, een gebied dat rijk is aan goede bluesbands.

Zanger/gitarist Ronald Schoonveld, mondharmonicaspeler Steven Elings, zanger/bassist Ton Töben en drummer Karstjan Kremer vormen een hechte band die garant staat voor doorleefde en gepassioneerde muziek.

www.themississippikings.nl  

 

SPONSOREN